Lansare proiect - Voluntar pentru Viitor

Lansare proiect - Voluntar pentru Viitor


            In perioada 29 august – 30 august 2012, intre orele 12.00 – 16.00, Asociatia Drumetii Montane va amplasa un punct de informare in centrul orasulul Targu Jiu pentru a promova voluntariatul la nivel de judet, proiectul poarta numele de Voluntar pentru Viitor si este finantat de catre ANST.
            La nivelul judetului Gorj nu exista o baza de date interactiva, care  sa cuprinda tinerii interesati sa participe la activitati de voluntariat, precum si organizatiile de tineret ce realizeaza astfel de activitati.
            In cadrul proiectului Voluntar pentru Viitor, Asociatia Drumetii Montane doreste ca numarului de voluntari sa creasca si ca acestia sa se inscrie in functie de domeniul in care doresc sa activeze, astfel tinerii gorjeni vor putea fi informati in timp real despre diversele activitati organizate in judetul Gorj. Proiectul se adreseaza persoanelor intre 14 si 35 ani.
            Tot prin intermediul acestui site, ONG-urile din judetul Gorj pot publica evenimente, diverse activitati, in acest mod, voluntarii inscrisi pot opta sa participe la acel eveniment.
            Cei care doresc sa se inregistreze vor putea alege domeniile de interes in care doresc sa activeze ca voluntar sau pur si simplu sa primeasca informatii privind aceste domenii. Acestia vor putea participa la activitati de voluntariat precum: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele.
            Scopul acestui proiect este: promovarea unei atitudini de respect  fata de mediul inconjurator, sensibilizarea tinerilor in vederea participarii la activitati de voluntariat, precum si organizarea si activarea unor structuri de informare, educatie turistica si activitati de recreere.
            Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul:  www.voluntaringorj.ro
            Multumim colaboratorilor: Ch-Center Hosting, Primaria Targu Jiu, DJST Gorj, OSF Global Services, Liga Studentilor UCB, Grup Scolar Energetic Targu Jiu.Distribuie acest articol:

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook