La Targu-Jiu se desemneaza campionii


In perioada 01- 04 septembrie 2011, Tg-Jiul este gazda Campionatului National de Orientare in Alergare, cea mai importanta competitie organizata la nivel national de catre Federatia Romana de Orientare.
Dintre toate sporturile ce se desfasoara in aer liber, niciunul nu poate intrece orientarea, pentru unica sa combinatie de provocare a mintii si forma fizica.
Forta de atractie a acestui sport sta in varietatea extraordinara a sa, fiind privit atat ca o competitie sportiva, cat si ca o activitate de recreere, la care participa oameni de la 7 la 70 ani. Este in primul rand o aventura, o chemare adresata atat sportivilor, ecologistilor, cat si tuturor acelora care se bucura de o zi petrecuta in natura.
Provocarea de a citi o harta si de a utiliza busola in mod tehnic, dar si tensiunea de a intra in competitie, face ca de-a lungul concursului rezolvarea problemelor sa fie tot mai dificila.
Functie de categoria la care aleg sa participe, concurentii sunt cei care decid ce vor sa obtina de la acest sport: competitie (categoriile masculin –M si feminin –F), talent nedescoperit ori antrenament pentru o forma fizica mai buna( categoria Open) sau recreere (categoria familie).
CONCURSUL DE ORIENTARE
Concurentii vor folosi o busola simpla si harta de orientare detaliata. Sa stii in orice moment unde te afli este secretul parcurgeri intregului traseu cu succes, dar esentiala este priceperea de a citi harta corect.
Dupa ce a luat startul, concurentul se va deplasa rapid spre primul post de control. Spre deosebire de alte sporturi care se desfasoara in aer liber, orientarea (ca sport) nu dicteaza drumul pe care sportivul trebuie sa-l parcurga. Sa stii sa-ti alegi ruta potrivita este cheia acestui sport si o parte esentiala a atractiei unice pentru el.
La fiecare post de control concurentul verifica daca codul de pe harta si cel de pe post coincid. Posturile de control trebuie sa fie gasite si compostate in ordine.
Campionatului National de Orientare in Alergare cuprinde 4 probe: sprint (01 septembrie), medie distanta (02 septembrie), lunga distanta (03 septembrie) si poligon (04 septembrie), iar pentru cronometrarea concurentilor se utilizeaza un sistem performant, numit SportIdent.
In data de 01 septembrie 2011 competitia a fost deschisa prin proba de sprin, organizata in Parcul ”Constantin Brancusi” si zona centrala a municipiului. La aceasta etapa au participat peste 200 de concurenti, sositi din toata tara, cat si sportivi din Ucraina si Ungaria.
Functie de categoria la care au participat, sportivii au strabatut distante cuprinse intre 1.2 km si de 2.7 km.
Competitia cuprinde 15 categorii, respectiv categorii diferite de varsta la feminin si masculin, o categorie OPEN, deschisa persoanelor de orice varsta si o noutate pentru concursurile organizate in Romania, categoria familie la care participa membrii unei familii, categorie in carul careia se preconizeaza ca se vor lansa viitorii campioni.
La aceasta ultima categorie au participat 10 echipe, dintre care 9 familii de gorjeni, ce au reusit sa-si adjudece primele trei pozitii in clasament.
Castigatorii primei zile au fost: Vlad Peles (Palatul Copiilor Miercurea Ciuc), Emil Minoiu (Universitatea Craiova), Paul Pricop (Club Atletic Roman), Ionut Zinca (Universitatea Craiova), Arpad Tokes (CS TranSilva Cluj), Zoltan Boros (HSE Szetendre), Bobarse Iuliana (Palatul Copiilor Tg-Jiu), Maxim Mihaela (CS Otopeni), Croitoru Cristina (EcoSport Valcea), Agnes Neda (CS TranSilva Cluj), Andra Anghel (Universitatea Craiova), Veronica Minoiu (Universitatea Craiova), Agnest Tomorodi (HSE Szetendre), Nina Maiorescu (Mentor Silva) si familia Mija Mary (Palatul Copiilor Tg-Jiu).
Urmatoarea proba de concurs, medie distanta, se va desfasura in data de 02 septembrie 2011 in padurea Rasova, incepand cu ora 10.00.
Centrul de concurs se afla la Hotel Sport din Tg-Jiu, iar detalii suplimentare va pot fi oferite de catre Canavoiu Alexandru 0762.325.903 si Dionisie Rosca 0767.247.646.
Multumim partenerilor nostrii Asociatia Drumetii Montane, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria Targu Jiu, C.S.Pandurii Targu Jiu, Palatul Copiilor Targu Jiu, Eco Sport Club, Liga Studentilor din Universitatea "Constantin Brancusi".

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook