Iubitorii de munte din Targu Jiu, in linia intai la Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor nu i-a lasat indiferenti pe iubitorii de drumetii montane si cultura din Targu Jiu.  Membrii asociatiei ‘’Drumetii Montane’’ alaturi de voluntarii lor au vizitat in acest an cele 2 muzee din Municipiul Targu Jiu. Prima vizita a fost la Muzeul Judetean Gorj, unde s-au derulat  videoproiectii si filme documentare despre istoria Judetului Gorj, pe fundalul unei expozitii atent organizate care prezenta evolutia treptata a Judetului Gorj. A urmat apoi descinderea la Muzeul de Arta, din zona  Parcului Central a Municipiul Targu Jiu, unde s-a desfasurat expozitia de figurine realizate din ceara. Cu acest prilej, membrii asociatiei au realizat o serie de fotografii inedite, pe care le veti regasi in galeria foto a paginii www.drumetiimontane.ro
Anul acesta  “Noaptea Muzeelor” a fost un real succes, datorita faptului ca numarul vizitatorilor a crescut fata de anii trecuti. Aplaudam cu aceasta ocazie initiativa si participarea celor doua muzee la un eveniment care popularizeaza aspectele culturale ale orasului nostru, integrandu-se in linia marilor centre culturale.
Noaptea Muzeelor,  eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta , s-a aflat anul acesta la a opta editie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM).
*             *             *             *
 Asociatia “Drumetii Montane” este sprijinita in prezent de catre: Inscriptionari-textile.ro, TehnoPlus Industry, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, Goprint.ro, PromotionaleRomania.Ro, Powerball-Romania.com, JocShop.Ro, Lafarge Romania, Craimont.ro, Ibupublishing.ro, Vectords.ro, Ch-center.ro, Cupe-medalii.ro, Minorswing.ro, Televiziunea Travel Mix.