Informare de presa – Cros Montan pe Cheile Sohodolului

Duminica, 05 iunie 2011, va avea loc pe Cheile Sohodolului a doua editie a Crosului de pe Sohodol, manifestare organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului ce are loc in fiecare an pe data de 5 iunie.
     Administratia Ariei Naturale Protejate ROSCI0129 Nordul Gorjului de Vest in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Gorj, Asociatia “Drumetii Montane” si Asociatia pentru Turism, Sport si Ecologie Hai – Hui Targu – Jiu au pus bazele acestei actiuni, invitand pentru participare la cros aproape toate scolile din judet. Astfel, cei care au raspuns deja afirmativ acestei invitatii sunt urmatoarele scoli si licee: Liceul Nr. 2, Colegiul Mihai Viteazul Bumbesti – Jiu, Grupul Scolar Barsesti, Liceul Sportiv din Targu Jiu, Colegiul Tehnic Matasari, Grupul Scolar Industrial General Constantin Sandru Balta – Runcu si Centru de Educatie Incluziva Targu Jiu.
     De asemenea la acesta manifestare sunt asteptate si autoritati locale si judetene.
Participantii sunt asteptati sa ajunga pe Cheile Sohodolului in zona Nari pana la ora 10:00 cand se va da startul crosului. Sectiunile de participanti care vor fi premiate sunt urmatoarele: baieti liceu, fete liceu, baieti scoala generala, fete scoala generala, iar acestia vor alerga pe o distanta de cativa kilometri in functie de grupa acestora de varsta precizata mai sus.
     Pentru buna desfasurare a crosului circulatia auto pe Valea Sohodolului va fi oprita pe toata durata manifestatiei, iar participantii la cros vor fi atent supravegheati de catre o masina de ambulanta a Spitalului Judetean Gorj.
    Anul acesta sloganul sub care crosul va avea loc este: ,, Veniti cu noi, sa ocrotim natura.”
Actiunea se doreste sa promoveze in randul tinerilor un stil de viata sanatos, cat mai aproape de natura, in care sportul sa ocupe un loc principal.
   Multumim sponsorului principal, S.C. Sorocam S.A.
   La actiune sunt asteptati de asemenea si toti targujienii care doresc sa ia parte la cros fie ca participanti, fie ca simplii spectatori.