Festivalului Sporturilor Montane „Transalpin” un real succes

Festivalului Sporturilor Montane „Transalpin” un real succes


   Festivalul Sporturilor Montane “Transalpin”,organizat de Asociatia ”Drumetii Montane”, ce s-a desfasurat in perioada 20 – 22 iulie 2012, a fost de  un real succes, dat fiind faptul ca peste 250 de persoane au putut candida la Maratonul Transalpin sau Trofeul Jiului, unde concurentii au participat la probe precum: escalada (noduri ), raid montan, test teoretic, orientare sportiva, seara folk si bineinteles ca la acest festival au fost nelipsiti sustinatorii destul de numerosi si ei. Ajunsi in tabara concurentii au putut participa si la un joc al mintii, adica la proba de sah montan, care a durat mai bine de 10 ore.
            Cei ajunsi in tabara au fost fermecati de locul pe care l-am selectat pentru campare, dupa drumul lung, presarat cu brazi care mai de care mai falosi, odata ajunsi in inima padurii unde se afla punctul de informare implicit tabara, atat participantii cat si sustinatorii au simtit cu adevarat  natura si aerul curat de munte.
            Startul s-a dat sambata dimineata, la ora 9, unde in functie de eveniment concurentii trebuiau sa parcurga intre 31km si  18km. Maratonul Transalpin a avut 2 categorii: masculin si feminin, iar Trofeul Jiului 3 categorii. Categoria seniori, unde echipa trebuia sa fie bine pregatita, aceasta neavand o limita de varsta; categoria juniori, unde limita de varsta era intre 14 ani si 20 ani si categoria open, care s-a adresat familiilor sau persoanelor care au dorit  sa faca doar o simpla plimbare pe munte, cea din urma dovedindu-se a fi cea mai cautata de catre participanti.
            Traseul pe care fiecare echipa trebuia sa il strabata a fost urmatorul: Cabana Silvica (Start) - Cabana Aviatorilor (Control 1) - Lacul Calcescu (Control 2) - VF. Setea Mare ( Control 3 ) - Cabana Aviatorilor - Cabana Silvica (FINISH), insa participantii au avut o surpriza pe traseu, o poiana plina de afine delicioase a impiedicat multe echipe sa se incadreze in timpul acordat pentru parcurgerea traseului, astfel majoritatea echipelor fiind penalizate.
            Festivitatea de premiere pentru Maratonul Transalpin a avut loc  sambata seara, unde multi dintre participanti nu au mai ramas ,deoarece in zona nu se mai gasea cazare, astfel Asociatia Drumetii Montane a fost nevoita sa trimita foarte multe premii prin curierat rapid/posta.
            Dupa festivitatea de premiere pentru evenimentul maraton, seara culturala nu s-a lasat mult asteptata, echipele inscrise pentru aceasta proba au prezentat pe rand cate o poezie, piesa de teatru si cateva cantece.
            Duminica dimineata participantii in cadrul evenimentului Trofeul Jiului au aflat rezultatele si  au primit premii in functie de categorie si de pozitia obtinuta in clasament.
            Conform listelor de inscriere peste 120 persoane au venit pentru trofeu, 80 pentru maraton si  peste 50 au fost sustinatori.
            Multumim celor de la Asociatia Club Duster pentru sprijinul acordat in organizarea festivalului.
            Premiile au fost oferite de: Inscriptionari-textile.ro, TehnoPlus Industry, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, PromotionaleRomania.Ro, Powerball-Romania.com, JocShop.Ro, Lafarge Romania, Craimont.ro, Ibupublishing.ro, Ch-center.ro,Cupe-medalii.ro,Minorswing.ro, Goprint.ro.
            Parteneri principali: Televiziunea Travel Mix, Miscare de Sanatate (Radio Romania), Polaris M Holding,  Radio Best FM, Radio Fir, Fundatia Guard Forest, Ocolul Silvic Voineasa, Consiliul Judetean Valcea (Salvamont Valcea), Club Duster, Jandarmeria Valcea, FunkyDonkey.ro, plus multi altii.

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook