Etapa de Lunga distanta in cadrul Campionatului National de Orientare in Alergare


Azi 03.09.2011 a fost o zi fulger pentru sportivii din Romania, de oarece in Comuna Rasova din Jud. Gorj s-a tinut etapa de Lunga Distanta in cadrul Campionatului National de Orientare in Alergare.
Sportivi veniti din toata Romania cu o conditie fizica foarte buna, dar si indemanarea de a citi o harta si de a utiliza busola in mod tehnic , face ca de-a lungul concursului rezolvarea problemelor sa fie tot mai dificila.
Acestia au avut de parcurs distante cuprinse intre 8,31km si 19.17km, iar numarul de posturi pe care sportivii trebuiau sa le gaseasca cu ajutorul busolei si hartii varia intre 30 si 57. Varsta sportivilor era cuprinsa intre 10 si 60 ani.
Anul acesta a fost o premiere pentru Federatia Romana de Orientare, au introdus in cadrul Campionatului National de Orientare in Alergare si categoria Familie. Ce este aceasta categorie? Este foarte simplu: Mama, Tata, Copil, Bunica, Bunic, etc, devin sportivi de performanta pentru cateva zile si de ce nu si pe viitor, inmanati cu harti si busole acestia trebuie sa strabata traseul pe care membrii Federatiei Romane de Orientare l-au realizat pentru aceasta categorie.
Campionatului National de Orientare in Alergare cuprinde 4 probe: Sprint, Medie Distanta, Lunga Distanta care deja s-au terminat iar ultima proba numita „Stafeta” se va desfasura pe data de 04.09.2011. Proba “Stafeta” este cu totul diferita de celelalte probe deoarece startul va fi de tip Bloc, adica toti concurentii vor pleca in acelasi timp.
Daca doriti sa va alaturati sportivilor va invitam Duminica la ora 10:00 in Poiana din Com. Rasova, Jud. Gorj, drumul pana in tabara e marcat.
Castigatorii zile 3 (Lunga Distanta) au fost: Peter Knobloch, Gergo Filep, Csis Robert (cat. M12); Emi Minoiu, Paul Tampa, Zsolt Mate (cat. M14); Stefan Copetchi, Gábor Prezensky, Vasile Aluas (cat. M16); Mercar Alex, Tamás Prezensky, Stefan Libotean (cat. M18); Daniel Barkasz, Szabolcs Győrgy, Giurgica Marcelin (Cat. M20); Ionut Zinca, Bogya Tamas, Ovidiu Mutiu (cat. M21); Renata Puskas, Timea Virag, Sfetcu Catalina (cat. F12); Habina Daiana, Bianca Ciocean, Roxana Culcean (cat. F14); Bonto Diana, Laszlo Monika, Georgescu Alice (cat. F16); Andra Anghel, Horvath Madalina, Cristina Brezian (cat. F18); Patricia Carausan, Nicoleta Papara (cat. F20); Irina Maiorescu, Veronica Minoiu, Marinela Piringiu (cat. F21);
La acest eveniment au mai participat si sportivi din Ucraina, Serbia, Scotia, Ungaria.
Centrul de concurs se afla la Hotel Sport din Tg-Jiu, iar detalii suplimentare va pot fi oferite de catre Canavoiu Alexandru 0762.325.903 si Dionisie Rosca 0767.247.646.
Multumim partenerilor nostrii Asociatia Drumetii Montane, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria Targu Jiu, C.S.Pandurii Targu Jiu, Palatul Copiilor Targu Jiu, Eco Sport Club, Liga Studentilor din Universitatea "Constantin Brancusi".

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook