COMUNICAT DE PRESA 24.03.2011

Azi, 24 martie 2011 a avut loc o actiune de igenizare a zonei padurii din cartierul Barsesti realizata la initiativa Asociatiei ,,Drumetii Montane” din Targu Jiu, impreuna cu 30 de elevi din Colegiul National Ecaterina Teodoroiu coordonati de domnisoara profesoara Tulpan Ofelia si 50 de elevi din Grup Scolar Energetic Nr. 1 coordonati de domnul profesor Murarita Daniel.
Actiunea a inceput in jurul orelor 10:00 in apropierea monumentului “Drum Bun”  iar participantii au folosit saci menajeri si manusi de plastic pentru a curata zona padurii din cartierul Barsesti de deserile generate de turismul haotic din zona respectiva.
S-au colectat peturi, mucuri de tigari, materiale plastice, materiale textile, resturi menajere si altele. S-a constatat la fata locului faptul ca potecile si raurile din padure au fost deosebit de murdare, pline de deseuri menajere.
La aceasta actiune s-au colectat in jur de 200 de saci menajeri.
Asociatia ,,Drumetii Montane” multumeste partenerilor: Administratia Ariei Naturale Protejate Nordul Gorjului de Vest, Ocolul Silvic Targu Jiu, Agentia pentru Protectia Mediului, Ch-Center Hosting , Casa Bobo, Euro Park, cat si societatii comerciale S.C. Polaris Holding S.R.L. pentru disponibilitatea de a ne oferi saci menajeri si manusi  pentru desfasurarea actiunii dar si pentru aceea de a colecta sacii cu deseurile adunate.
Actiunile de acest gen vor continua si pe viitor la initiativa Asociatiei “Drumetii Montane” .
Fotografii si mai multe detalii pe www.drumetiimontane.ro.