Bani europeni pentru turism si agroturism in zonele montane


Asa cum am anuntat in comunicatele de presa anterioare, Asociatia „Drumetii Montane” a participat, in perioada de 11 – 14 octombrie, la seminarul „Dezbatere Voluntmont”, organizat in orasul Nehoiu, judetul Buzau, de catre „Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara” din localitate, in cadrul unui proiect finantat de Comisia Europeana, prin programul „Tineret in actiune”. Proiectul s-a nascut din necesitatea de a analiza problemele cu care se confrunta zonele montane, respectiv cauzele ce conduc la lipsa unui sistem de bune practici in domeniul voluntariatului pentru dezvoltarea economica locala.
La aceasta manifestare au participat cincisprezece organizatii non-guvernamentale din tara si voluntari invitati de catre gazde, tema principala a dezbaterii fiind dezvoltarea turismului si agroturismului in zonele submontane. In timpul discutiilor de la seminarul extins, voluntarii si-au exprimat punctele lor de vedere, referitoare la conceperea unui plan de afaceri caracteristic acestei zone si cum s-ar putea pune in practica un asemenea plan. Au fost alese cinci organizatii, din judete diferite, cu care se va semna un parteneriat, in vederea participarii la derularea Proiectului, pana in 2012.
O alta problema analizata a fost aceea legata de promovarea orasului Nehoiu in circuitul turistic, deoarece potentialul zonei este exploatat la minim, imprejurimile, extrem de frumoase, avand parte de o publicitate practic nula.
Orasul Nehoiu are un numar de peste 11.000 locuitori, altitudinea la care se afla acest oras variaza intre 450 si 500 metri. De aici se poate ajunge foarte usor pe varfurile Monteoru (1345 m), Rastoaca (1294 m) si Catiasu (1014 m). Localitatea este dotata cu spital, unitate de politie, sala de spectacole, stadion, sala de sport si magazine bine aprovizionate.
„Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara” Nehoiu pregateste, in perioada 1 – 15 noiembrie 2011, desfasurarea caravanei care strabate cele cinci judete din Romania. In cadrul acesteia, participantii se vor intalniri cu autoritatile locale pentru a discuta asupra analiza impactul pe care l-ar putea avea dezvoltarea voluntariatului, ca sistem de formare si dezvoltare profesionala a voluntarilor, asupra dezvoltarii economice locale a zonei respective de munte si, implicit, a calitatii vietii in comunitatile din care fac parte. Asociatia „Drumetii Montane” este deja selectata intre cele cinci organizatii pentru parteneriat, ceea ce va implica planificarea vizitei caravanei pe meleagurile gorjene, conform renumelui de gazde ospitaliere.
In prezent Asociatia "Drumetii Montane" este sprijinita de agentii economici: Ch-Center Hosting, Vector di Sign, Editura Herald, IntegrameOnline.ro, Casa Bobo, Euro Park si SC Lafarge Agregate Betoane SA.

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook