Asociatia "Drumetii Montane" la etapa 1 din cadrul Campionatului de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor"

Asociatia "Drumetii Montane" la etapa 1 din cadrul Campionatului de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor"


     In perioada 25 – 27 mai 2012 a avut loc prima etapa a Campionatului de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor" ce s-a desfasurat la Baia de Fier din judetul Gorj, unde Asociatia “Drumetii Montane” s-a clasat pe locul 3 in clasamentul general.
Pentru ca vremea a fost nefavorabila, proba de raid montan s-a anulat, iar concurentii s-au intrecut doar la probele de orientare sportiva, teste teoretice, proba de noduri (escalada), cultural si cros montan.
Cluburile care au participat la eveniment au fost urmatoarele: Asociatia Drumetii Montane, Zimbrul Carpatin, Black Wolves, Terra Dakia, Sportivii, CTM Somes, Proud To Be ECO, Marmotele Mahmure, Prietenii Tai, CMLDC, CTA Calauza Carpatina, Buridava, Dacii Liberi, Hai-Hui, White Wolf (organizator), CPNT  (frte), MDM (frte).
Stafeta Muntilor este competitia de turism sportiv, organizata la nivel national sau international ce are drept scop crearea cadrului organizatoric si competitional in vederea dezvoltarii unor relatii durabile, in baza principiilor eco-turistice-sportive si mediu protective, intre ONG-urile de tineret, turism, sport si ecologie.
Stafeta Muntilor este o competitie specializata, al carei clasament general este alcatuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv si in cadrul careia concurentii au posibilitatea sa participe la categoria corespunzatoare varstei si nivelului de pregatire.
Obiectivele Campionatul de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor": Impulsionarea ONG-urilor pentru organizarea unor evenimente sportiv-turistic-ecologice la nivel national sau international; Oferirea unui plus de valoare concursurilor de profil organizate, prin includerea acestora intr-un sistem competitional;  Crearea premiselor necesare dezvoltarii unor proiecte comune de catre ONG-urile de tineret, turism, sport si ecologie; Promovarea unei atitudini de respect fata de mediul inconjurator, sensibilizarea tinerilor pentru protectia ecosistemelor si dezvoltarea spiritului ecologic la acestia;  Dezvoltarea spiritului de echipa si apartenenta la grup, dezvoltarea relatiilor interumane; Cunoasterea potentialului turistic si sportiv al zonelor montane.
Asociatia “Drumetii Montane” este sprijinita in prezent de catre: Inscriptionari-textile.ro, TehnoPlus Industry, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, Goprint.ro, PromotionaleRomania.Ro, Powerball-Romania.com, JocShop.Ro, Lafarge Romania, Craimont.ro, Ibupublishing.ro, Vectords.ro, Ch-center.ro, Cupe-medalii.ro, Minorswing.ro, Televiziunea Travel Mix, Miscarea de Sanatate (Radio Romania), TVR Craiova.

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook