Legendele Parcului National Retezat

Legendele Parcului National Retezat


Pasind in tinuturile cu fascinante povesti despre flacai viteji, domnite suave, haiduci, zmei inaripati si dinozauri pitici, voluntarii din cadrul Festivalului Drumetii Montane au organizat o activitate de prezentare a legendelor Parcului National Retezat.

Muntii Retezat sunt taramul unor frumuseti naturale bine conservate si gazduiesc o varietate de specii. Acestia au fost de-a lungul timpului cercetati din motive stiintifice, dar au facut si obiectul practicarii turismului. Cu acest scop s-a infiintat Parcul National Retezat, care dispune de o rezervatie stiintifica cu protectie integrala.

Se spune ca in Tara Hategului (judetul Hunedoara) traiau niste uriasi. Potrivit unei legende, aici traia un capcaun care cobora periodic in sate si fura vitele oamenilor. Multi feciori si-au pierdut viata incercand sa-l opreasca, ramanand astfel multe familii indurerate. Intr-o zi insa, un voinic a reusit sa-l rapuna pe capcaun. Ca sa fie sigur ca acesta nu supravietuieste, i-a taiat capul. In acel moment, capcaunul s-a prefacut intr-o piatra mare „fara cap“ (Retezatul), iar mana stanga i-a cazut printre munti si s-a prefacut in apa. Podul palmei sale s-a transformat in lacul Bucura, iar degetele in lacurile Slavei, Lia, Ana, Viorica si Zanoaga.Distribuie acestă activitate:

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook