"Inelul" de pe Cheile Sohodolului

In luna martie 2013 „Asociatia Drumetii Montane”, impreuna cu cativa voluntari, a parcurs traseul: sat Runcu – „Inel”, din Cheile Sohodolului.

Traseul este usor, fiind printre cele recomandate pentru inceputul de sezon.

Daca nu stiati, Cheile Sohodolului reprezinta unul dintre impresionantele fenomene carstice din tara noastra, peisajul intinzandu-se pe aproximativ 12 kilometri in interiorul Muntilor Valcan, intre localitatea Runcu si Poiana Contului, zona in care raurile au spart, in stancile din calcar, chei mai mult sau mai putin caracteristice acestui fenomen.

Apa nu este singurul factor al creări frumusetilor din Cheile Sohodolului, ci si vantul. „Inelul” pe care il stim cu totii, ce se regaseste pe o creasta din Cheile Sohodolului, este creatia vantului, se afla la o altitudine de 700 metri si a determinat  aparitia unor numeroase povesti si legende.