Iarna pe Ulita 2015

Asociatia „Drumetii Montane” a participat in perioada 13 – 15 februarie la evenimentul „ Iarna pe Ulita”,  organizat de catre Asociatia de Turism Gaska Bucuresti. Organizatorii au ales ca, in acest an, evenimentul sa se desfasoare in Calimanesti – Caciulata din Judetul Valcea.

Ziua de Sambata, a adus multa asteptata proba de orientare surpiza, unde fiecare echipa a primit o foaie de hartie cu un set lung de ghicitori, ce trebuiau dezlegate pentru a obtine puncte.

In drumul nostru in aflarea raspunsurilor la ghicitori am dat si de probe supriza, precum : trecerea unui pod ca un spion printre clopotei, trecerea printre bidoane fara a le atinge, unde doi participantii erau legati la ochi si ghidati de cel de-al treilea. Pentru fiecare proba trecuta cu bine, echipa primea puncte in plus.

Rezolvand ghicitorile, participantii au vizitat astfel aproape toate obiectivele turistice din Calimanesti - Caciulata.

Cea mai grea proba la care primeai foarte multe puncte, a fost aceea de a convinge un localnic sa iti zica un banc, iar tu sa il filmezi. O proba la care cu greu gaseai o astfel de persoana.

O alta proba care a facut senzatie a fost aceea de a face o poza cu trei palarii. Toti negustorii din Calimanesti si Caciulata stiau de noi, multi dintre ei cand ne vedeau ca citeam o foaie de hartie ne spuneau: Vreti sa faceti poza cu palariile sau cautati izvorul I si II ?

A fost o experienta unica si foarte antrenanta