Campionatul National de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor" - iulie - septembrie 2014

Campionatul Stafeta Muntilor s-a desfasurat in acest an pe parcursul a 6 etape la care au participat 56 de cluburi. In cadrul campionatului au participat tineri pasionati de turism, sport si ecologie care fac parte din Proiectul Jnepenii, un proiect ce are ca scop educatia ecologica a tinerilor si oferirea unor oportunitati de petrecere a timpului liber prin implicarea lor in activitati sportiv-cultural-ecologice.

Anul acesta cei inscrisi in PROIECTUL JNEPENII au terminat acest CAMPIONAT astfel:

- LOCUL 3 in clasamentul General;

- LOCUL 2 in clasamentul General categoria ELITE;

- LOCUL 5  in clasamentul General categoria Juniori;

- LOCUL 3 in clasamentul General  categoria OPEN;

- LOCUL 5 in clasamentul General  categoria COPII;

- LOCUL 5 in clasamentul General  categoria FEMININ;

- LOCUL 6 in clasamentul General  categoria VETERANI;

Despre Proiectul Jnepenii

In prezent tinerii sunt atrasi de o gama vasta de activitati sedentare, cu efecte nocive pe termen mediu si lung. Jocurile pe calculator, televizorul, frecventarea barurilor si discotecilor, petrecerile sunt  doar cateva din principalele indeletniciri ale tinerilor in aceasta perioada.

Datorita lipsei unor activitati educative, adolescentii incep sa consume bauturi alcoolice, droguri, sa fumeze, sa lase mizerie atunci cand fac o iesire in natura. In timp toate acestea, precum si lipsa activitatilor sportive ii vor face sa fie predispusi la diferite boli.

Prin actiunile propuse de prezentul proiect vom oferi tinerilor o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber, implicandu-i in actiuni sportiv-cultural-ecologice organizate la nivel national. Totodata se va dezvolta spiritul de echipa si apartenenta la grup, promovandu-se o atitudine de respect fata de mediul inconjurator.

Pentru ca viitorul depinde de felul in care educam tinerii este foarte important ca adolescentii sa  inteleaga rolul unui mediu natural sanatos si al sportului in viata lor.