„Trofeul Muntilor” un eveniment ce are ca scop promovarea turismului romanesc!

„Trofeul Muntilor” un eveniment ce are ca scop promovarea turismului romanesc!


Anul acesta, „Trofeul Muntilor”, organizat de Asociatia de Turism „Gaska” Bucuresti, reprezentand etapa a IV-a din cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor”, a adus la start peste 100 de echipe.


Evenimentul s-a desfasurat in Muntii Bucegi, in zona Padina, adunand peste 500 de persoane din intreaga tara.


Cu ocazia acestui eveniment organizatorii au promovat frumusetea zonei Padina si sportul in randul participantilor.


Cele 21 de cluburi prezente la start au format echipe de cate 3 persoane care - incurajate de cei care au ales sa ramana in tabara - au participat la numeroase probe propuse, cea mai asteptata fiind drumetia, in cadrul careia familiile, impreuna cu copiii, au urcat pe jos de la Padina pana la Babele, lasand la o parte, pentru o zi, confortul de a urca cu telecabina. Cei mai experimentati au urcat pana pe Coltii Obarsiei, la cota 2480m.


Celelalte probe au mai fost: orientare - in care au invatat cum sa citeasca o harta si o busola; teste de cultura generala - prin intrebari grila cu o singura varianta; escalada.


Seara culturala, cea mai asteptata proba, s-a desfasurat sambata seara la foc de tabara, iar cei mai talentati dintre participanti au recitat poezii, au cantat la chitara si chiar au fost protagonistii unor piese de teatru cu tematica montana.


Categoria cea mai dorita de catre participanti ramane, in continuare, categoria „Open”, cu 22 de echipe inscrise, urmata de catre categoria „Family”, cu 26 de echipe inscrise.


Daca doresti sa participi la activitati de drumetie, orientare, teste de cultura generala, seara culturala esti asteptat la ce-a de-a V-a etapa din acest an - TROFEUL VIA-RETEZAT 2017 – pe perioada 4-6 August 2017 – Valea Stana de Rau – Refugiul Stana de Rau (1630m altitudine), Parcul National Retezat, in care concurentii vor ajunge pe unul din cele 14 varfuri de peste 2500m din Carpatii Romanesti: Varful Papusa – 2508m (al doilea varf ca inaltime din Masivul Retezat).


Etapa a IV-a „Stafeta Muntilor” a fost sustinuta de catre firmele: CCR REBAT, Green Global Future, S-Karp, Pro Activ, Redis Nutritie, Cofetaria Alice, prcum si Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Primaria Moroeni, Parcul Natural Bucegi, Serviciul Salvamont Dambovita, Marketing Romania.  


Aceste evenimente au ca scop crearea cadrului organizatoric si competitional in vederea dezvoltarii unor relatii durabile, in baza principiilor eco-turistice-sportive si mediu protective, intre ONG-urile de tineret, turism, sport si ecologie si nu numai.


„Stafeta Muntilor” este o competitie specializata, al carei clasament general este alcatuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv si in cadrul careia concurentii au posibilitatea sa participe la categoria corespunzatoare varstei si nivelului de pregatire.


Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook