Proba decisiva, Stafeta din cardul Federatiei Romane de Orientare


Dupa 3 zile de alergare masiva ajungem si la proba decisiva, Stafeta. Aceasta proba este cu totul diferita de celelalte 3 probe din cadrul Campionatului National de Orientare in Alergare organizate de catre Federatia Romana de Orientare, deoarece o echipa este formata din 3 oameni, indiferent daca este echipa mixta sau nu. Startul s-a dat la ora 10:30 si a fost unul de Bloc-Start, adica toti concurentii au plecat in acelasi timp. Fiecare membru din echipa avea traseul diferit, dupa ce parcurgea tot traseul si puncta fiecare loc marcat pe harta se intorcea in tabara la zona de schimb pentru ai preda stafeta celuilalt membru din echipa, si se repeta pana cand toti cei 3 membrii parcurgeau traseul stabilit.
Din cauza traseului lung de 19 km si extrem de dificil multi au fost descalificati.
Forta de atractie a acestui sport sta in varietatea extraordinara a sa, fiind privit atat ca o competitie sportiva, cat si ca o activitate de recreere, la care participa oameni de la 7 la 70 ani. Este in primul rand o aventura, o chemare adresata atat sportivilor, ecologistilor, cat si tuturor acelora care se bucura de o zi petrecuta in natura.
Provocarea de a citi o harta si de a utiliza busola in mod tehnic, dar si tensiunea de a intra in competitie, face ca de-a lungul concursului rezolvarea problemelor sa fie tot mai dificila.
Multumim partenerilor nostrii Asociatia Drumetii Montane, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria Targu Jiu, C.S.Pandurii Targu Jiu, Palatul Copiilor Targu Jiu, Eco Sport Club, Liga Studentilor din Universitatea "Constantin Brancusi".

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook