Alexandru Canavoiu vrea sa-i invete pe targujieni sa traiasca eco


Are doar 23 de ani, dar a colindat aproape toti muntii din Romania si cativa de peste hotare. Iubeste traseele montane si este presedintele Asociatiei „Drumetii Montane” din Targu Jiu. Alexandru Canavoiu este initiatorul mai multor proiecte de mediu si turism, aceasta fiind principala sa activitate. Cea mai mare dorinta a tanarului este aceea de a parcurge toata creasta Parangului in numai o zi.

De cinci ani, muntele este o a doua casa pentru Alexandru Canavoiu care si-a dedicat aproape tot timpul sau liber drumetiilor si stilului de viata eco. Realizator al mai multor proiecte turistice gen „Muntele Oslea” sau „Cupa Meridionalilor, Alexandru Canavoiu a infiintat in luna octombrie a anului 2010 Asociatia „Drumetii Montane” cu care isi propune sa colinde toate crestele muntoase din lume. „Din 2005 sunt implicat in proiecte de turism si ecologie, particip la concursurile organizate de Federatia Nationala de Turism si Ecologie. Pe langa aceste actiuni mai avem si actiuni ca fotografia, cunoastem plantele, dam teste teoretice din fauna, flora, clima, prim ajutor si alpinism utilitar”, a marturisit Alexandru Canavoiu.

Hobby-ul lui Alexandru nu este unul lipsit de pericole, dar il tine in alerta maxima. Pana acum a reusit sa strabata trasee precum Tismana - Cheile Butii, Creasta Rusu, Parangu Mare, muntii Buila, Fagaras, Sureanu. „Cand pleci intr-un astfel de traseu trebuie sa ai intotdeauna un echipament adecvat care este un pic costisitor, trebuie sa ai mereu asupra ta o harta si o busola. Eu ma bazez pe ele tot timpul dar in principiu am si orientare turistica”, a declarat Alexandru Canavoiu. Nici crestele muntoase din Alpi sau muntii Austriei nu au ramas necalcate de membrii asociatiei „Drumetii Montane”. „La momentul de fata, am in plan desfasurarea unor actiuni prin care toti elevii din Gorj sa fie educati sa traiasca eco, sa participe in tabere in care sa fie instruiti in acest scop si sa renunte la baruri si discoteci”, a declarat tanarul ecologist.

Cel mai mare vis al tanarului ramane insa legat tot de turism si drumetii si este acela de a parcurge creasta Parangului in mai putin de zi. „Imi doresc si cu siguranta voi face treaba asta anul acesta. Vreau sa parcurg toata creasta Parangului de la Rusu la Ranca in 24 de ore. Este un vis al meu si un record pe care vreau sa mi-l insusesc”, a precizat Alexandru Canavoiu.

 

Sursa: Ziarul Pandurul

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook