Cele mai importante activitati din anul 2013

Festivitatea de premiere a Campionatul National de Turism, Sportiv “Stafeta Muntilor” 2013

Pentru ca fiecare campionat trebuie sa aiba si o festivitate de premiere, organizatorul onorific din acest an impreuna cu cluburile organizatoare, cat si cele care au participat anul acesta  au organizat in perioada 15-17 Noiembrie 2013 in localitatea Brezoi, judetul Valcea, Complexul Turistic VALAHIA - FESTIVITATEA DE PREMIERE A CAMPIONATULUI NATIONAL 2013 unde echipele castigatoare au fost premiate.
Tot in cadrul festivitatii au fost organizate diverse activitati: fotbal , bal mascat ( unde anul acesta tema a fost PinUP, Rock’n’Roll anii 40 – 60), table , whist.

Campionatul National de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor" - mai - septembrie

    In acest an Campionatul Stafeta Muntilor a avut in componenta 7 etape unde au participat 68 de cluburi/grupuri. Noi am putut participa doar la 6 etape. In cadrul campionatului au participat tineri pasionati de turism, sport si ecologie ce fac parte din Proiectul Jnepenii. Un proiect ce are ca scop educatia ecologica a tinerilor si oferirea unor oportunitati de petrecere a timpului liber prin implicarea lor in activitati sportiv-cultural-ecologice.
Anul acesta cei inscrisi in PROIECTUL JNEPENII au terminat acest CAMPIONAT:
- LOCUL 2 in clasamentul General;

Seminarul national „Femeia europeana, mit sau realitate?”

Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Nehoiu din Judetul Buzau  a organizat in perioada 31 august - 02 septembrie 2013 Seminarul national „Femeia europeana, mit sau realitate?”, in orasul Nehoiu unde Asociatia Drumetii Montane a participat ca invitat.
Seminarul face parte din proiectul "Femeia europeana, mit sau realitate?"  pentru care asociatia a obtinut finantare din Programul Uniunii Europene "Tineret in actiune", prin Sub-Actiunea 5.1 – Intalniri ale tinerilor si ale responsabililor de politici de tineret.

“Eco - friendly Planet... This is our Home, Keep it Clean!” cu Asociatia Drumetii Montane

Asociatia Drumetii Montane a desfasurat activitati de ecoturism in cadrul proiectului Eco-friendly Planet... This is our Home, Keep it Clean!, proiect finanţat de Comisia Europeana prin ANPCDEFP Bucuresti, facand parte din Programul de invaţare pe tot parcursul vieţii, fiind un proiect intre 2 scoli.

Tinerii Gorjeni participa la activitati de Eco Turism

Actiune organiyata cu 68 de tineri inscrisi in cadrul proiectului Jnepenii, care se desfasoara sub egida Asociatiei Drumetii Montane, acestia au participat in perioada 14-16 iunie 2013 la activitati de drumetie, escalada si teste teoretice cu intrebari grila din ecoturismul romanesc. Majoritatea tinerilor participanti  sunt elevi ai  Scolii Generale Nr. 1 din Motru. Acestia au fost impartiti in echipe formate din  trei persoane si au putut experimenta unul dintre concursurile desfasurate in cadrul Campionatului National al Stafetei Muntilor.

Ziua Mondiala a Mediului la Targu Jiu cu Asociatia Drumetii Montane

Ziua Mondiala a Mediului sau a Ecologiei, sarbatorita anual  pe 5 iunie, constituie un prilej de manifestari comune, menite sa atraga atentia asupra necesitatii protejarii mediului inconjurator.

Cu aceasta ocazie, Asociatia Drumetii Montane, a amplasat in centrul orasului Targu Jiu o mini-expozitie de fotografie cu panorame din Muntii Parang. Aceasta expozitie de fotografie a avut scop promovarea si popularizarea  turismului sportiv ca modalitate eco de petrecere a timpului liber cat si  educarea societatii intr-un spirit verde – prin implicarea in activitati mediu-protective.

Zilele Tineretului 2013 cu Asociatia Drumetii Montane

Cu ocazia Zilelor Tineretului, program ce s-a desfasurat in central orasului Targu Jiu din Judetul Gorj, Asociatia Drumetii Montane a organizat diverse activitati cu tineri pentru tineri. Proiectul Voluntar pentru Viitor s-a dovedit a fi un real succes , deoarece tinerii care doresc sa se implice in activitati de voluntariat au fost informati despre posibilitatile pe care le pot avea daca se inscriu pe site-ul www.voluntaringorj.ro .

"Inelul" de pe Cheile Sohodolului

In luna martie 2013 „Asociatia Drumetii Montane”, impreuna cu cativa voluntari, a parcurs traseul: sat Runcu – „Inel”, din Cheile Sohodolului.
Traseul este usor, fiind printre cele recomandate pentru inceputul de sezon.

Daca nu stiati, Cheile Sohodolului reprezinta unul dintre impresionantele fenomene carstice din tara noastra, peisajul intinzandu-se pe aproximativ 12 kilometri in interiorul Muntilor Valcan, intre localitatea Runcu si Poiana Contului, zona in care raurile au spart, in stancile din calcar, chei mai mult sau mai putin caracteristice acestui fenomen.

Pagini