Cele mai importante activitati din anul 2012

Festivitatea de Premiere a Campionatului National Stafeta Muntilor – 16 – 18 noiembrie

In calitate de Organizator Onorific, in cadrul acestui campionat, am organizat Festivitatea de Premiere unde i-am premiat pe cei mai meritosi dintre noi. Festivitatea s-a desfasurat in Statiunea Calimanesti-Caciulata, din judetul Valcea si au participat peste 140 persoane. In cadrul acestui eveniment, persoanele sosite s-au intrecut in probe precum: table, fotbal, orientare turistica, videoproiectii.

Lansare proiect VoluntarinGorj.ro ( Voluntar Pentru Viitor ) - 29 august – 30 august 2012

La nivelul judetului Gorj nu exista o baza de date interactiva, care sa cuprinda tinerii interesati sa participe la activitati de voluntariat, precum si organizatiile de tineret care realizeaza astfel de activitati. Asadar, Asociatia “Drumetii Montane” a realizat o baza de date online si poate fi accesata pe www.voluntaringorj.ro , unde persoanele interesate de activitati de voluntariat se pot inregistra ca voluntari pe site, iar organizatiile active pot lua legatura prin intermediul site-ului cu posibilii voluntari.

Festivalului Sporturilor Montane „Transalpin”, 20 – 22 iulie 2012

Proiectul a fost un real succes, dat fiind faptul ca 290 de persoane au putut candida la Maratonul Transalpin sau la Trofeul Jiului, unde concurentii au participat la probe precum: escalada (noduri ), raid montan, test teoretic, orientare sportiva, seara folk si bineinteles ca la acest festival au fost nelipsiti sustinatorii, destul de numerosi si ei. Ajunsi in tabara concurentii au putut participa si la un joc al mintii, adica la proba de sah montan, care a durat mai bine de 10 ore.

Iubitorii de munte din Targu Jiu, in linia intai la Noaptea Muzeelor

Membrii Asociatiei ‘’Drumetii Montane’’ alaturi de voluntarii lor au vizitat in acest an cele 2 muzee din Municipiul Targu Jiu. Prima vizita a fost la Muzeul Judetean Gorj, unde s-au derulat videoproiectii si filme documentare despre istoria Judetului Gorj, pe fundalul unei expozitii atent organizate, care prezenta evolutia treptata a Judetului Gorj. A urmat apoi descinderea la Muzeul de Arta, din zona Parcului Central al Municipiul Targu Jiu, unde s-a desfasurat expozitia de figurine din ceara.

Crosul Tinerilor, 2 mai

Eveniment organizat de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Gorj, in Parcul Central din orasul Targu Jiu. Castigatorii locurilor 1,2 si 3 au fost premiati cu aparate foto, media playere, stickuri usb, premii puse la dispozitie de catre DJST Gorj, iar locurile 4,5,6,7,8 au fost premiate cu carti, tricouri, brelocuri puse la dispozitie de catre sponsorii Asociatiei „Drumetii Montane”.

Ziua Nationala a Tinerilor, 02 mai

In centrul Orasului Targu Jiu s-a organizat Targul pentru Tineri, organizat de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Gorj, unde Asociatia “Drumetii Montane” a putut sa promoveze Festivalul Sporturilor Montane “Transalpin”, ce s-a desfasurat in acest an la Cabana Obarsia Lotrului. Totodata cei care treceau prin fata standului erau premiati cu reviste si obiecte promotionale daca raspundeau corect la o intrebare de cultura generala.

Expozitie de fotografie in centrul orasului Targu Jiu, 20 aprilie, 2012

Punctul de informare privind Festivalul Sporturilor Montane “Transalpin” , in centrul Municipiului Targu Jiu a avut ca scop principal promovarea si popularizarea turismului sportiv ca modalitate eco de petrecere a timpului liber, ridicarea nivelului de cunoastere a potentialului turistic dezvoltat de existenta rutei ”Transalpina”, educarea societatii intr-un spirit verde – prin implicarea in activitati medio-protective, dar si promovarea Transalpinei.

Pagini