Cele mai importante activitati din anul 2011

Gorj Team - 12 februarie – 11 noiembrie 2011

Scopul principal al proiectului a fost educatia ecologica a tinerilor si oferirea unor oportunitati de petrecere a timpului liber prin implicarea lor in activitati sportiv-cultural-ecologice. Tinerii au putine oportunitati de petrecere a timpului liber, fapt care ii determina sa desfasoare activitati sedentare, cu efecte nocive pe termen mediu si lung. Prin cele 11 activitati propuse am oferit tinerilor o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber, implicandu-i in activitati sportiv-cultural-ecologice organizate la nivel national.

Initiere in Orientare cu Scoala Generala Voievod Litovoi din Targu Jiu – 16 Decembrie 2011

Proiect initiat la cererea cadrelor didactice deoarece 80% din elevii acestei scoli sunt de etnie rroma iar riscul de abandon este foarte mare. Speram ca prin astfel de evenimente ca elevii sa vina mai des la scoala. Astfel de activitati vor mai avea loc si in 2012 iar cu aceasta speram sa motivam elevii ce prezinta risc de abandon scolar.

Dezbatere Voluntmont la Targu Jiu – 25 noiembrie

Evenimentul s-a desfasurat in sala de conferinta din incinta Primariei Targu Jiu, organizat de Asociatia Drumetii Montane in parteneriat cu A.D.C.N Nehoiu si a avut doua teme clare: a) Cum pot tinerii din zona montana sa isi dezvolte o afacere in turism sau agroturism; b) cum pot ajuta ONG-urile voluntarii ca adeverintele/diplomele pe care acestia le ofera la finalizarea unui proiect la care voluntarii au lucrat sa fie recunoscute de catre angajator.

Seminarul "Dezbatere Voluntmont" Nehoiu 11 – 14 octombrie

Asociatia Drumetii Montane a participat la acest seminat organizat in orasul Nehoiu, judetul Buzau, de catre "Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara" din localitate, in cadrul unui proiect finantat de Comisia Europeana, prin programul "Tineret in actiune". Proiectul s-a nascut din necesitatea de a analiza problemele cu care se confrunta zonele montane, respectiv cauzele ce conduc la lipsa unui sistem de bune practici in domeniul voluntariatului pentru dezvoltarea economica locala.

Campionatului National de Orientare in Alergare – 01 – 04 septembrie

Eveniment organizat de catre FRO in colaborare cu Asociatia Drumetii Montane, evenimentul a cuprins 4 probe ce s-au desfasurat pe parcursul a 4 zile ( sprint (01 septembrie), medie distanta (02 septembrie), lunga distanta (03 septembrie) si poligon (04 septembrie) ), iar pentru cronometrarea concurentilor s-a utilizat un sistem performant, numit SportIdent. La acest eveniment au participat peste 400 persoane. Categoriile la care acestia s-au inscris au fost urmatoarele: feminin, masculin, OPEN, familie .

Cros Montan pe Cheile Sohodolului - 5 Iunie

Administratia Ariei Naturale Protejate ROSCI0129 Nordul Gorjului de Vest in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Gorj, Asociatia "Drumetii Montane" si Asociatia pentru Turism, Sport si Ecologie Hai – Hui Targu – Jiu au pus bazele acestei actiuni, invitand pentru participare la cros aproape toate scolile din judet. La acest eveniment au participat peste 160 de persoane. Actiunea se doreste sa promoveze in randul tinerilor un stil de viata sanatos, cat mai aproape de natura, in care sportul sa ocupe un loc principal.

Igienizare Raul Susita - 20 Mai

Asociatia Drumetii Montane impreuna cu Liga Studentilor UCB si cu cateva scoli din Targu Jiu au igienizat raul Susita. La acest eveniment au participat peste 200 de persone unde s-au adunat peste 300 de saci menajeri de gunoaie. Concluzia celor care au luat parte la actiunea de ecologizare a fost aceea ca gorjenii care se relaxeaza la iarba verde nu au învatat, in ciuda campaniilor de informare din domeniu, "sa respecte mediul inconjurator".

Pagini