Cele mai importante activitati

Modificare Software pentru Campionatul National de Turism, Sportv "Stafeta Muntilor" 2017

Ca in fiecare an Asociatia Drumetii Montane actualizeaza software-ul pentru calculare clasamente in cadrul  Campionatul National de Turism, Sportv "Stafeta Muntilor", software-ul este folosit de catre organizatorii etapelor.

Mai multe detalii despre Stafeta Muntilor si cum puteti descareca software-ul gasiti pe www.stafetamuntilor.ro

Iarna pe Ulita 2017

Asociatia „Drumetii Montane” a participat in perioada 24 – 26 februarie la evenimentul „ Iarna pe Ulita”,  organizat de catre Asociatia de Turism Gaska Bucuresti. Organizatorii au ales ca, in acest an, evenimentul sa se desfasoare in Sărata Monteoru.

Probe: afiș ecoligic, fotografie, slide-show, concurs de dans, orientare turistica, drumetie.

Proiectul Ultra Orienteering

Ultra Orienteering este un proiect open-source realizat de catre Asociatia Drumetii Montane, prin voluntarii Alexandru Canavoiu si Petronel Postolache, cu ajutorul caruia se pot organiza competitii de orientare, ce se pot desfasura intr-o singura zi sau pe mai multe zile.

Aceste software-uri sunt sub licenta Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License. si nu pot fi comercializate. Puteti ajuta la dezvoltarea lor prin implicare directa sau prin trimiere de idei.

Lansarea Proiectului Eco Junior 2017

Anul acesta, 591 de instituții de învățământ din România vor participa la proiectul ECO JUNIOR 2017, în care aproximativ 3000 de cadre didactice, împreună cu voluntarii Asociației Drumeții Montane, vor organiza acțiuni de promovare a mediului înconjurător și a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor.

Copiii implicați în Eco Junior 2017 vor participa, pe echipe, la activități specifice, în funcție de vârsta lor, și vor învăța lucrul în echipă, să se sprijine unul pe altul, să socialieze și să dobândească abilități caracteristice.

Campionatul National de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor" - mai - noiembrie 2016

Campionatul Stafeta Muntilor s-a desfasurat in acest an pe parcursul a 7 etape și o festivitate de premiere la final de an unde Asociatia Drumetii Montane a participat doar la 5 etape și o festivitate de premiere.

Locații vizitate: Muntii Macin, Muntii Bucegi, Munții Ciucaș, Munții Retezat, Piatra Craiului, Munții Parâng

În cadrul campionatului Ștafeta Munților 2016 sau organizat 2 tipuri de etape: MASTER și CHALLENGE.

Promovarea evenimentelor din cadrul Ștafeta Munților

Asociația Drumeții Montane prin intermediul proiectului MarketingRomania.ro împreuna cu zeci de parteneri media a sprijinit ONG-urile care au organizat evenimente în cadrul Campionatului Național de Turism, Sport și Ecologie "Ștafeta Munților" cu promovarea lor.

Asociația Drumeții Montane a realizat comunicatele de presă și distribuit către parteneri.

Mulțumim partenerilor media pentru sprijinul acordat.

Proiectul Educational "Eco Gradinița" - “Puterile ne sunt limitate, dar efortul e cel care contează”

Omul trebuie educat în spiritual respectului faţă de mediu. De aceea, toţi suntem responsabili în a construi un mediu educaţional care să motiveze copilul în procesul de protejare a naturii. Sentimentele şi atitudinile copiilor faţă de natură trebuie să fie de respect şi grijă având în permanenţă convingerea că oamenii sunt parte integrantă din natură şi nicidecum superiorii acesteia.

Software pentru Campionatul National de Turism “Stafeta Muntilor” 2016

Campionatul Național de Turism Sportiv Ștafeta Munților dupa cum bine stiti are la bază un regulament bine definit în vederea calculării clasamentelor în funcție de categoria aleasă și probele de concurs la care participă concurenții.

De aceea, Asociația Drumeții Montane prin intermediul proiectului MarketingRomania.ro, a adaptat software-ul pentru calcularea clasamentelor in functie de noul regulament din acest an.

Prin intermediul acestui software organizatorii de evenimente din cadrul acestui campionat pot organiza mai usor un eveniment in cadrul Stafeta Muntilor.

Eco Junior 2016 - Ianuarie – August 2016

Asociatia Drumetii Montane, in parteneriat cu 580 de institutii de invatamant din Romania, au organizat in 2016 cel mai mare proiect de turism, sport si ecologie, in cadrul caruia aproape 3000 de cadre didactice au desfasuat activitati, in perioada Ianuarie – August, sub un singur nume „Eco Junior 2016”.

Scopul proiectului „Eco Junior 2016” a fost acela de a educa copiii in spirit ecologist, dobandirea unei atitudini mediu-protective si implicarea in activitati eco-recreative prin joc.

Pagini